Gammel hund bløder meget - Andet en bare livmoderbetændelse


Når en gammel hund bløder meget vil det skyldes en af 3 årsager. Livmoderbetænde er det mest almindelig, men blærebetændelse og polypper kan også give blod fra skeden.

 

Hvor meget bløder hund løbetid?


Mængden af blod vil variere meget fra næsten intet synligt blod til små klatter blod, slim eller flåd af alle steder hvor den gør og ligger. Der må ikke være nok til at der kommer en pyt eller lille sø.


Der skal må ikke være pus eller urin i, der kan samle sig til store aftryk eller klatter.


Hvis en gammel hund bløder meget eller blot mere end normalt, kan der være kommet sygdomme til, som hunden skal have hjælp til

 

Livmoderbetændelse kan give ekstra blødning


Livmoderbetændelse er en hormonel sygdom, hvor hunden livmoder "tror" den er drægtig. Kommer der samtidig bakterier til, kan hunden få underlivsbetændelse.


Ved en underlivsbetændelse vil livmoderen blive fyldt op med væske, pus og blod. I de tilfælde hvor livmoderhalsen står lidt åben kan denne væske og blodet komme ud. På den måde kan det ligne at hunden enten har en forlænget løbetid, eller er kommet i løbetid igen hurtigt efter den sidste.


Du kan se alle symptomer og læse mere om livmoderbetændelse her: https://trekantensdyrlaeger.dk/henvisninger/pyometra

 

Kan en hund have blærebetændelse?


Hund kan få blærebetændelse både med og uden bakterier. I de tilfælde hvor en blærebetændelse skyldes Coli-bakterier vil hunden typisk også drikke meget.


I nogle tilfælde vil en infektion i blæren også kunne give blødning fra blærens inderside eller urinrøret. Det blod kommer derfor ikke fra skeden, men fra urinrøret, der munder ud lige ved skedeåbningen. Det kan altså være meget svært at afgøre hvor blodet starter.


Hvis en hund bløder meget, men der samtidig er en del urin med, vil en blærebetændelse altid være med i overvejelserne.


Kommer der rent blod fra blæren undersøger vi også for nyreproblemer, for hvis blodet oprindeligt kommer derfra, er det langt mere alvorligt. Det er dog kun noget vi ser meget sjældent.

 

En polyp eller knude i skeden kan give blødning


Hvis en hund bløder meget fra skedeåbning og man ikke kan finde beviser for de to andre nævnte sygdomme, vil en polyp eller knude i skeden være det næste, vi kigger efter.


Disse ligger skjult oppe i skeden og kan derfor vokse sig forholdsvis store uden at nogen kan opdage det. Hvis overfladen på sådan en knude brister kan det give varierende mængder af blødning.


Der findes både godartede og ondartede knuder, der kan vokse frem i skeden. For det meste er de dog heldigvis fredsommelige, men de bør stadig fjernes før de begynder at genere hunden.


Blødninger fra sådanne knuder vil ofte være med helt rent blod som hvis man skærer sig i fingeren. Ved de to andre sygdomme ses ofte tilblanding af enten pus eller urin.


Der findes naturlig andre sygdomme, der kan få en gammel hund til at bløde meget fra skeden, så selvfølgelig starter vi altid med en grundig undersøgelse af hunden. Herfra kan man beslutte om og hvilke undersøgelser der ellers er nødvendige.

 

CVR: 28159234 | Cookiepolitik
Top