Gratis kloklip! Læs mere

Øremider hund - meget sjældnere end du tror (derfor virker din behandling ikke)


Øremider er lang mere sjældent hos hunde end de fleste ved. Betændelse og sort snask kommer nemlig langt oftere af andre årsager. Har din hund rent faktisk øremider, skal de selvfølgelig behandles, men hvis behandlingen ikke virker eller ørebetændelse hurtigt kommer igen, kan det skyldes at årsagen faktisk er en helt anden.

Øremider er langt mere almindelige hos katte end hos hunde. Du kan læse mere om øremider hos katte her...

De klassiske symptomer på øremider hos hunde er tørt, sort eller gråt ørevoks og en voldsom kløe. Kløe i ørerne viser de fleste hunde ved at ryste meget på hovedet eller klø sig med bagbenet.

Har din hund mere klistret type sort snask i ørerne er årsagen med stor sandsynlighed end anden end øremider. Her er allergi eller sensitivitet overfor foder nogle meget hyppige årsager.

Du kan læse vores artikel om betændelse og sort snask i ørerne her, hvis du vil have det fulde overblik…

 

Øremider hos hunde smitter

Øremider hos hunde smitter fra hund til hund. Øremider smitter ikke til mennesker. Typisk ved det foregå ved at et andet smittet dyr har kløet sig op af møbler eller buske. Når din hund kommer forbi, vil det være naturligt at dufte og gnide sig op af et sted, hvor der dufter af en anden hund.

På den måde kan æg eller levende øremider flytte fra det ene dyr til det andet.

 

Behandling af øremider: Håndkøb med eller uden olie

Hvis du er meget omhyggelig kan det i princippet lade sig gøre at behandle øremider væk med en olieholdig ørerens. Det vil fjerne nogle af de levende mider og æg sammen med ørevoks og døde hudceller, som miderne lever af. Om der er naturlægemiddel i er i denne sammenhæng mindre vigtigt.

Nogle bruger også madolie, og selvom det måske kan virke noget, er effekten lidt svingende og du kan derfor risikere at trække behandlingen i længere ud end nødvendigt. Olien er i sig selv effektiv nok til at opløse den meget tørre type ørevoks øremiderne skaber, men det behandler ikke øremiderne direkte.

Faktisk er ørerens i sig selv ofte ikke tilstrækkeligt til at komme af med øremider. Der skal derfor typisk et parasitmiddel til at dræbe miderne også. Der kan fåes flere produkter i håndkøb som egentlig er markedsført som en loppekur, men som også kan have nogen effekt på øremider.

Det er dog ikke alle loppekure, der også virker i mod øremider

 

Behandling af øremider: Målrettet behandling

Behandling af øremider med håndkøbsprodukter eller naturmedicin skal have mærkbar effekt inden for 2-3 dage. Har det ikke det, skal der sandsynligvis en mere målrettet behandling til.

Der findes i dag flere typer medicin, der målrettet dræber øremiderne. Noget er medicinholdig øremiddel andet er receptpligtig loppekur, der samtidig dræber øremider. Den bedste protokol afhænger af den enkelte hund.

Dog vil en del af undersøgelsen og behandlingen dreje som om at lede efter andre årsager til betændelse i ørerne. Kommer problemet tilbage eller er øremiderne ikke direkte synlige, kan forklaringen på snask og betændelse i ørerne være en hel anden end mider.

I de tilfælde skal der en målrettet behandling af et helt andet og underliggende problem til.

Du kan læse vores artikel om betændelse og sort snask i ørerne her, hvis du vil have det fulde overblik… Vil Du i stedet videre mere om øre- og hudlidelser i øvrigt, kan du lære mere her...

CVR: 28159234 | Cookiepolitik
Top