Røde poter - hundepoter har også brug for pleje. Hundepoter - undgå røde poter.


De fleste hundeejere vil igennem hundens liv opleve at den sommetider kan finde på at slikke i sine poter mere end ved almindelig soignering. Dette kan skyldes en svampe- eller bakterieinfektion mellem trædepuderne.

Det kan være til stor frustration for både hund og ejer, og oplever du det som et tilbagevende problem anbefaler vi at få det undersøgt ved en konsultation, da der kan være en bagvedliggende årsag, som bør udredes.

  

De mest almindelige symptomer er

 • Slikker eller bider mere end normalt i poterne
 • Rødme i huden eller pelsen omkring trædepuderne
 • Ømhed eller ubehag når man vil røre ved hundens poter
 • Sur lugt fra poterne

Når en hund slikker poter konstant

Når en hund slikker poter, skyldes det kløe eller smerter (eller måske begge dele). For det meste er kløen kombineret med huden i mellem trædepuderne bliver rød og evt. betændt. Den infektion kan komme af svamp, bakterier eller begge dele.

Hvis ikke slikkeriet skyldes at hunden har trådt noget op i poten, kommer kløen og infektionen ofte af allergier eller en sensitiv hud.

 

Årsager til røde hundepoter

 • Vådt vejr, så der opstår et konstant fugtigt miljø mellem trædepuderne. Nogle svampe trives rigtig godt i et fugtigt og varmt miljø. Svampene kan derved få lov at ”blomstre” særlig meget mellem trædepuderne
 • Salt på fortove og veje i vintermånederne, lokker hunden til at slikke mere end almindeligt på sine poter og laver derved et fugtigt miljø
 • Allergisk betinget (typisk giver allergi tilbagevendende problem, der er sværere at få bugt med hjemme. I de tilfælde anbefaler vi en konsultation)

Hunde med eksem i poterne har ofte også udslæt andre steder. Særligt hvis problemet skyldes allergi. Vil du vide mere om hvordan vi undersøger hudproblemer generelt hos hunde, kan du se vores artikel her...

 

Gode råd når din hund slikker i sine poter

 • Skyl poterne med koldt vand hvis der f.eks. har været saltet på vejene
 • Sørg altid for at tørre hundens poter grundigt efter gåture hvis de er blevet våde eller fugtige
 • Rens røde områder i poterne med almindelig klorhexidin 0,02 % to gange dagligt
 • Der findes specielle shampooer og vådservietter, som indeholder svampedræbende middel. Det kan fås hos de fleste dyrlæger. Vådservietterne skal du bruge 1-2 gange dagligt eller efter hver gåtur. Vælger du shampoo er det vigtigt at få det skummet godt op og gnubbet ind imellem trædepuderne. Lad det gerne sidde 5-10 min. inden du skyller af.

Husk at få tørret poterne godt efterfølgende, for at undgå det fugtige miljø imellem poterne opstår på ny.

 

 

På klinikken har vi flere medarbejder, der kan hjælpe med hud- og poteproblemer. Du kan se os alle sammen her...

 

Ofte stillede spørgsmål

Kan man bruge Atamon til hundepoter?

Der er ikke noget farligt i at bruge Atamon til hundepoter, men det burde ikke virke, selvom nogle ejer fortæller om gode resultater. Atamon bliver aktiveret i syre, hvorfor det virker nede i syren i marmeladen. Måske skyldes effekten blot at hunden for vasket snavs og pollen af poterne.

Er din hunds poter røde og kløende findes der dog andre sikre og beviseligt mere effektive midler. Den kan f.eks. være kløelindrende shampoo uden medicin til hunde.

 

Hvorfor bider min hund sig selv i poterne?

Når en hund slikker og bider sig i poterne skyldes det smerter, kløe eller begge dele samtidig. Dette skyldes ofte en betændelse i huden mellem trædepuder. Det ses hyppigt hos hunde med milde til alvorlige allergier. De kan nemlig have en sart hud og være mere modtagelige for infektion.

Behandlingen vil ofte være at vaske poterne ofte med shampoo, der er lavet til formålet, men nogle gange skal der også medicin til. Og så skal hunden naturligvis undersøges for om den rent faktisk er allergisk og eventuelt også hjælpes på den front.

CVR: 28159234 | Cookiepolitik
Top