Svamp eller brun/sort snask i øret hos hund - Behandling med og uden medicin


Sort eller mørkebrun snask i øret hos hunde skyldes en overproduktion af ørevoks. Overproduktionen kan skyldes infektion, allergi eller mider. Svamp i øret hos hunde kan i mange tilfælde behandles med simpel ørerens så længe midlet indeholder de rigtige ingredienser. Svamp kan blandt andet behandles med syre eller klorhexidin i høj koncentration.

Du må naturligvis ikke hælde hvad som helst i din hunds øre. Midlet skal være egnet til behandling i et hundeøre, og samtidig indeholde dig rigtige stoffer.

 

Sort snask i hundens øre

Den sorte eller mørkebrune “snask” er ørevoks blandet med celleaffald, bakterier og svampe og snavs. Øremider er meget sjældne hos hunde og giver en mere tør og grå type ørevoks.

Betændt ørevoks får derfor både mørk farve og dårlig lugt, mens et normalt hundeøre skal have en svag sødlig lugt, men bliver lugten sur eller mere betændt (eller måske ligefrem råden) kan det skyldes infektion. Særligt giver svamp i øret ofte en syrlig lugt.

Sort snask i ørerne uden infektion kan ofte behandles væk med en almindelig og mild ørerens.

Infektioner med med svamp i ørerne kan behandles med ørerens med syre eller klorhexidin, men du skal være sikker på, at trommehinden i bunden af øret ikke er sprængt. I nogle tilfælde skal hunde også have medicin og kløestillende ormemidler.

 

Behandling af svamp i øret hos hunde

En stor del af behandlingen af svamp i ørerne handler om at få mest mulig ørevoks ud. Til det skal du bruge den rette ørerens.

Det er ofteste ikke nok blot at tørre det yderste af øre med en finger. Der skal rensemiddel helt ned i bunden af øregangen og voksen skal opløses rigtigt. Man skal derfor ofte hælde rensemidlet direkte ned i øret og massere godt udenpå øregangen.

Som du måske kan forestille dig skal man altså være helt sikker på at have valgt det rette middel.

Ofte er der desuden brug for en målrettet behandling af svampene. Svampe er følsomme overfor syre og der er derfor lavet ørerensemidler med borsyre i. Klorhexidin dræber også svampe, hvis det bliver brugt i den rigtige styrke. Du må ikke bruge almindelige klorhexidin i din hunds øre. Det er for det første ikke lavet til en øregang og desuden i for lav opløsning til at være effektivt.

Kan du ikke få ro på svampeinfektionen inden for 2-3 dage, skal din hund muligvis have medicin, der målrettet dræber svampene og samtidig kan dæmpe irritation

 

Årsagen til svamp i ørerne

De svampe vi finder i ørerne hos hunde er faktisk ret milde. Det er altså ikke dem, der som sådan skaber sygdommen. 

Svamp i ørerne skyldes nemlig ofte et underliggende problem og så længe det problem ikke bliver løst, vil en svampeinfektion kunne vende tilbage. 

Nogle af de mest almindelige årsager til betændelse i ørerne er allergier, medfødte snævre øregange, genetisk overproduktion af ørevoks og fremmedlegemer som græsagn.

CVR: 28159234 | Cookiepolitik
Top