Neutralisation hund


STERILISATION AF HUND

For år tilbage valgte mange hundeejere at anvende p-sprøjter for at undgå hunhundes løbetider. Trekantens Dyrlæger fraråder p-sprøjter, da det har vist sig at være forbundet med alvorlige bivirkninger som: cancer i mælkekirtlerne og livmoderbetændelse.

I stedet for p-sprøjterne vælger mange ejere at få deres hunhund steriliseret for at undgå løbetiden og de gener, som det kan medføre. Trekantens Dyrlæger mener, at det optimale tidspunkt for sterilisation af hunhunde er mellem første og anden løbetid. Derved nedsættes risikoen for cancer i brystkirtlerne og ved at vente til efter første løbetid, nedsætter man risikoen væsentlig for inkontinens. Ved sterilisation opnår man følgende generelle fordele:

- hunden får ikke livmoderbetændelse
- hunden bliver ikke pseudodrægtig
- hunden kommer ikke i løbetid og kan ikke blive drægtig

Når sterilisation af tævehund overvejes er det yderst vigtigt at være informeret om følgende bivirkningerne:

- vægtforøgelse (ejer bør fodre med kaloriereduceret foder samt sørge for
masser af motion)
- hos få hunde, primært de langhårede racer, kan pelsen blive længere og mere kedelig (hypertrichosis).
- inkontinens ses ved ca. 5 % steriliserede hunde. Behandling er dog mulig.

Hos Trekantens Dyrlæger bliver hunde dagsindlagt, når de skal steriliseres. Hunde afleveres som regel om morgenen, hvorefter selve indgrebet, som foregår i fuld narkose, finder sted i løbet af formiddagen (se mere om bedøvelse under menuen narkose). Om eftermiddagen udleveres hunden igen, når opvågningen er vel overstået.

Overvejer du sterilisation af din hund – kontakt endelig Trekantens Dyrlæger for råd og vejledning.

 

KASTRATION AF HUND

Mange hundeejere vælger at få deres hund kastreret. Hanhunde kastreres som regel for at dæmpe hanhundeadfærden, som kan være strejfen efter hunhunde i løbetid, urinmarkering, aggressivitet og dominerende adfærd. Nogle hanhunde kastreres dog af medicinske årsager. Af eksempler kan nævnes: kryptochisme, testikelcancer og forstørret prostata (blærehalskirtel). Af bivirkninger kan nævnes:

- vægtforøgelse (ejer bør fodre med kaloriereduceret foder samt sørge for masser af motion)
- hos få hunde, primært de langhårede racer, kan pelsen blive længere og mere kedelig (hypertrichosis).
- angst kan forværres i særlige tilfælde
- forøgelse af hundens højde, hvis kastrationen foretages i en tidlig alder.
Trekantens Dyrlæger anbefaler at man overvejer kastration grundigt pga. ovenstående bivirkninger. Hvis man er i tvivl om, hvorvidt kastration er den rigtige løsning, kan man indledningsvist udføre en medicinsk kastration. Den udføres ved at et lille hormonimplantat ligges ind under huden i nakken på samme måde som en microchip. 3-6 uger senere er produktionen af hanligt kønshormon (testosteron) dæmpet, således at hunden agerer som kastreret. Virkningen holder i ca. 6 mdr. Hos Trekantens Dyrlæger bliver hunde dagsindlagt når de skal kastreres. Hunde afleveres som regel om morgenen, hvorefter selve indgrebet, som foregår i fuld narkose, finder sted i løbet af formiddagen (se mere om bedøvelse under menuen narkose). Om eftermiddagen udleveres hunden igen, når opvågningen er vel overstået.

Overvejer du kastration af din hund – kontakt endelig Trekantens Dyrlæger for råd og vejledning.

CVR: 28159234 | | Cookiepolitik
Top