Gåture med hund i Fredericia og omegn (foreslået af lokale)Vi spurgte på Facebook hvor vores kunder nyder mest at gå med deres hunde. Der kam rigtig mange gode forslag til gode gåture med hunde.

 

Her får du et udvalg af dem.

Et spørgsmål der ofte også kommer op i en snak som den her, at hvor langt må en hund gå. Svaret afhænger naturligvis rigtig meget af hunden, dens race og den alder.

 

Hvor langt må en hund gå

Hvalpe kan gå ture på 15-20 min af gangen 2-3 gange daglig. For små hunde svarer det til ca. 1-2 km og for større hunde måske 2-3 km. Voksne hunde kan gå fra 5-30 km alt efter træning og motionsniveau. Går I et roligt tempo kan de dog gå meget længere end det.

Det er dog en udbredt misforståelse at hunde "blot" skal gå tur og snuse. Det giver derfor kun lidt mening at angive en præcis afstand du må gå med din hund.

Hvalpe skal lege og tumle en stor del af dagen og udfordres på mange andre måder. På den måde kan en hundehvalp motioneres en betydelig del mere end blot 3 gange 20 minutter hver dag.

 

Hvor langt må en 8 uger hvalp gå?

En hvalp på 8 - 12 uger skal ikke gå tur som sådan. De skal naturligvis ud og møde verden, men de har ikke videre glæde af at gå og gå langt.

Det er lang bedre at udfordre hvalpe i den alder på førlighed, finmotorik og socialisering.

Det kræver selvfølgelig mere af dig, og der ER nemmere "blot" at gå en tur, men hvalpen har altså ikke videre glæde af det. Balanceøvelser på store sten, væltede træstammer og en blød skovbund er langt bedre for hvalpens motorik.

Det er desuden langt nemmere at køre en hvalp træt hvis du udfordrer den mentalt frem for kun fysisk.

 

Hvor langt må en hvalp på 7 måneder gå?

Hvalpe på 7 måneder og over kan godt gå længere ture på 5 km eller mere hvis de er trænet til det. De har dog ikke nødvendigvis den store glæde af det, og du skal ikke kun gå turen for din hundehvalps skyld.

Hvalpe i den alder vil have langt mere ud af at blive udfordret mentalt og blive trænet i selvkontrol. Nogle jagtracer er dog avlet til at skulle løbe, og de skal derfor også ud og have fart på og bruge snuden. Igen egner en gåtur sig mindre godt til det.

Den slags kræver mere man opsøger steder, hvor det er muligt at løbe frit.

 

CVR: 28159234 | Cookiepolitik
Top