Før og efter narkose og operation - alt du skal videFør operation

Det absolut vigtigste inden narkose og operation er faste. Fra kl. 22.00 aftenen før operationsdagen bør kæledyr som udgangspunkt ikke have mad tilgængeligt. Til gengæld skal de have vand til rådighed. Om morgenen inden aflevering og indlæggelse anbefaler vi, at du lufter din hund grundigt, for at undgå ufrivillig urinering og defækering under narkosen.

Efter operation

Ved hjemsendelse efter operation vil der ofte være mange informationer at holde rede på. Vi forsøger altid at give så klare oplysninger som muligt, men man mange kommer i tvivl, når de først kommer hjem.

Alle kæledyr vil være mere eller mindre påvirket af bedøvelsen alt efter dyrets alder, race og helbredstilstand samt bedøvelsestype og længde. De fleste kæledyr vil sove meget det næste døgn og det anses for normal adfærd efter narkose. I nogle tilfælde kan der forekomme små rystelser af hele kroppen, nærmest som om kæledyret fryser. Dette er helt normalt, ligesom det er normalt, at kæledyret er usikkert på benene.

I de fleste tilfælde er et lille område på forbenene blevet barberet. Her har der været anlagt en adgang til blodkredsløbet, hvor patienten har fået bedøvelsesmedicin og væske under operationen. Hårene vokser normalt ud i løbet af 6-8 uger. De fleste kæledyr har haft en gummislange i halsen, som tilfører ilt og narkosegas i forbindelse med bedøvelsen. Dette kan give en forbigående, tør hoste i et par dage.

 

Rolige omgivelser 

Det er vigtigt, at dit dyr får så meget fred og ro som muligt og ligger i varme omgivelser. Berolig dyret ved dit nærvær, men undgå, at andre dyr og børn kommer til at forstyrre eller ophidse det. De første døgn bør hunde luftes med snor og katte bør ikke komme ud overhovedet. Derefter er det individuelt, hvornår de må få mere frihed. I hvert tilfælde vil vi give individuelle anbefalinger.

 

Hvad med operationssåret?

Du skal dagligt se efter, at såret ser pænt og tørt ud. Kæledyret må ikke slikke eller bide i såret. Det kan forsinke helingen og i værste tilfælde medføre infektion, og at såret springer op. Hvis kæledyret viser interesse for såret bør du give dyret en krave eller bodystocking på.

Normalt fjerner man stingene efter 10-14 dage. I mange tilfælde anvender vi dog indvendige sting, hvor det ikke er nødvendigt at fjerne stingene. I selv om der ikke er sting, som skal fjernes, anbefaler vi ofte at se patienten til kontrol alligevel. Dette er som regel inkluderet i operationsprisen.

 

Hvad med mad og medicin?

Kæledyr må som regel spise og drikke umiddelbart efter hjemsendelse, hvis det har lyst til det. Undlad at give store portioner mad, da det kan give kvalme og opkast. Giv i stedet flere men små portioner. Spiser dit dyr ikke de første 12-18 timer efter operationen er det helt normalt, fordi mange dyr får kvalme efter narkosen.

Det er yderst vigtigt at indgive den udleverede medicin til efterbehandling i hjemmet. I de fleste tilfælde skal du starte med medicinen morgenen efter operationen.

Er du i tvivl så ring på 75 56 20 88. Ring hellere en gang for meget end en gang for lidt.

CVR: 28159234 | Cookiepolitik
Top