Har din hund flækket en negl eller ulveklo Og hvad kan du gøre?Generelt om hundens klør/negl

Hundes kløer minder faktisk anatomisk meget om vores negl. Den store forskel er dog, at hundes kløer vokser hele vejen rundt om fingerspidsen, men vores kun sidder oven på fingeren.

Hvis vi flækker en negl, kan man ofte klippe den til og lade resten sidde. Hvis ikke stumpen hænger i og genere, vil det ikke blive en problem.

Det er dog ofte ikke muligt for hunde. De går jo og lægger vægt på kløerne hele tiden. Det betyder at den resterende negl ikke får fred til at vokse ud og stedet samler jord og snavs.

 

Hvis din hund har knækket en negl eller klo - Hvad gør vi og hvad kan du selv gøre?

Derfor er vi ofte nødt til at fjerne hele kloen sammen med det raske, der måtte sidde tilbage. Det gør vi for at en ny frisk klo kan vokse frem uhindret og mindske risikoen for, at stedet samler betændelse.

Hvis din hund er så "heldig" at neglen er flækket lige hen over tåen, og den resterende klo ikke sidder løst, kan det muligvis blive siddende. Så længe det ikke samler snavs, og din hunden ikke slikker i det, kan den nye klo muligvis fint vokse frem.

Oftest flækker neglen mere på langs eller på skrå, sådan at det ikke kan hele i fred. Den nye klo, der vokser frem, vil ikke få fred nok til at komme ud. Revnen vil blive ved med at bevæge sig op til neglebåndet.

Løsningen er ofte at trække den resterende klo af, sådan at kloen kan “starte forfra på en frisk”. Det gør selvfølgelig rigtig ondt, så det er for det meste nødvendigt, at give din hund noget at slappe af på sammen med stærkt smertestillende medicin.

Næsten uanset hvordan kloen er flækket, vil det ofte være nødvendigt at give din hund en eller anden form for smertestillende medicin. I nogle tilfælde bruger vi også antibiotika.

Derfra vil det være nødvendigt at holde tåen og resten af poten ren. Det bedste er klorhexidin eller en mild sæbeopløsning. Det skal fjerne snavs og væske fra såret, mens det heler.

I mange tilfælde er det også nødvendigt at beskytte tåen ved at pakke poten lidt ind. Hvis ikke din hund har fået en forbinding på, kan du bruge en børnesok eller tennissok med en løs elastik omkring.

Du skal holde øje med at tåen ikke væsker og lugter mærkeligt. Din hund skal heller ikke have nogen videre interesse i tåen og ikke slikke på den. Efter 3-4 dage vil spidsen af tåen blive mørk og se tør ud, og derfra er det ofte ikke nødvendig med yderligere behandling.

 

 

Smerter i poten kan også skyldes andre årsager. Det kan du læse mere om her...

CVR: 28159234 | Cookiepolitik
Top