Hjerteorm og Lungeorm hos hund (har vi det i Trekantsområdet?)Fransk Hjerteorm og Ræven Lungeorm er ikke det samme, selvom vi ofte blot sige “hjertelungeorm”. De kan i starten give meget ens symptomer, men der er væsentlig forskelle på de to parasitter.

Fransk hjerteorm er den farligste af de to og vi ser den kun meget sjældent her i Fredericia og resten af Trekantsområdet. Til gengæld ser vi fra tid til anden Rævens lungeorm. Vi ser ikke mange tilfælde, men de findes.

Nogle af de vigtigste symptomer op hjerte- og lungeorm er:

Hunde med infektion med Rævens lungeorm har oftere et mildere forløb end dem med Fransk hjerteorm. Lungeormen giver forskellige grader af hoste, der kan minde om astma eller en halsbetændelse, der bare ikke vil gå over. Hvis din hund hoster længere tid end vi forventer ved almindelige forkølelser eller halsbetændelse, vil det være relevant af undersøge din hund for disse orm.

Vi undersøger for hjertelungeorm med afføringsprøver. Vi skal bruge afføring fra 3 dage i træk. Ormene bliver nemlig ikke udskilt hver dag, så hvis vi kigger i prøver fra flere dage, har vi større chance for at finde den. Fransk hjerteorm kan man desuden af og til finde ved hjælp af en blodprøve, men blodprøven fanger ikke Rævens lungeorm. Der skal afføringsprøver til.

Fransk hjerteorm har oftere et mere alvorligt forløb, og der er også rapporteret dødsfald. I begyndelsen vil hjerteormen give kraftig hoste, udmattelse og åndenød. Den kan også give blodmangel og usædvanlige blødninger. Hvis det sker, er man ofte ikke i tvivl om at hunden skal til dyrlægen. Det er dog kun meget sjældent at vi finder den her i Fredericia-området.

Både hjerteorm og lungeorm kan behandles med en ormekur, som vi giver efter en særlig protokol. 

 

Du kan desuden læse vores artikel og se vores video om hjerteproblemer hos hund, hvor du kan lære hvordan du kan se forskel til de her orm, og hvordan du selv kan være med til at opdage hjerteproblemer tidligt her... 

 

CVR: 28159234 | Cookiepolitik
Top