Rejse med hund - alt du bør have styr påAlle hunde og katte skal være chipmærkede og have et kæledyrspas for at krydse Danmarks grænser.

Derudover skal de være vaccineret mod rabies (hundegalskab). Tre uger efter første rabiesvaccination, kan dyret rejse til udlandet. Rabies vaccination skal altid skrives ind i kæledyrspasset. Skal dyret udstilles i udlandet, er det dog vigtigt at undersøge udstillingens vaccinationskrav.

Før indrejse i Norge, Finland, Storbritannien, Irland og Malta skal hunde behandles mod bændelorm. Behandlingen skal foretages af en dyrlæge 24 - 120 timer før indrejse i landet, og skal indføres i kæledyrspasset. Der er ikke krav om ormebehandling af katte, der rejser ind i disse lande. I Norge skal behandlingen gentages indenfor de første syv dage, hvor kæledyret er i landet. Behandlingerne skal foretages af en dyrlæge, som skal attestere behandlingen i dyrets pas. 

Ved rejser til Sverige skal man anmelde sin ankomst på de svenske myndigheders hjemmeside.

Rejser til lande udenfor EU har ofte andre krav end ovenstående.

Trekantens Dyrlæger tilråder at hunde behandles med et forebyggende præparat mod flåter og sandfluer, hvis man skal have dem med sydpå – f.eks Bayvantic eller Seresto. Der er findes flere alvorlige flåtbårne sygdomme som helst skal undgås, idet de kan være svære at behandle.   

Kravene til rejsende dyr ændres løbende. Derfor bør man altid undersøge hvilke regler, det pågældende land har. 

Se Fødevarestyrelsens hjemmeside for at finde de relevante regler for netop din rejse, den bliver holdt opdateret.

CVR: 28159234 | Cookiepolitik
Top