9 spørgsmål om rejsepas til hunde (bestil hos os)Et kæledyrspas er et officielt dokument, der beviser, at et kæledyr – typisk en hund eller kat – har gennemgået de nødvendige sundhedsundersøgelser og vaccinationer, der kræves for at rejse mellem landene i Europa. Passet indeholder vigtige oplysninger om kæledyret, herunder dine detaljer, kæledyrets identifikation (som mikrochipnummer), vaccinationshistorik, og oplysninger om udførte parasitbehandlinger.

Kravene til passet kan lyde omfattende, men det er alt sammen noget, vi har styr på for dig.

Krav Beskrivelse
Identifikation Kæledyret skal være mikrochippet med en chip, der opfylder ISO 11784/11785-standarderne. Chippen skal indsættes før eller samtidigt med rabiesvaccinationen.
Vaccinationer Kæledyret skal være vaccineret mod rabies efter det er blevet mikrochippet. Der skal gå mindst 21 dage fra vaccination til udrejse.
Sundhedsundersøgelser Afhængigt af destinationslandet kan der være krav om yderligere sundhedsundersøgelser eller behandlinger, såsom mod indvoldsorme eller flåter.
Officiel udstedelse Passet skal udstedes af en autoriseret dyrlæge, som bekræfter, at alle sundhedskrav er opfyldt, og registrerer behandlinger og vaccinationer.
Alder For de fleste lande skal kæledyret være mindst 12 uger gammelt, før det kan vaccineres mod rabies og dermed få udstedt et pas.

 

Vi sidder klar ve telefonen

  

Intet spørgsmål er for småt.

Det er vigtigt, at du føler dig sikker på, at det du gør er korrekt.

Ring og få et råd

 

 

 

Du får udleveret passet samme dag og har din hund en aktiv rabiesvaccination er passet gyldigt til rejse sammen dag. Bliver din hund også rabies vaccineret, går der 21 dage før din hund må rejse. Vaccinen skal nemlig være i kroppen 3 uger før man betragte den som effektiv. En rabies vaccination er gyldig i 3 år.

Har du ikke bestilt passet på forhånd, kan du vente i klinikken mens vi udfylder det.

 

Hvad koster et kæledyrspas?

Et EU kæledyrspas koster 1116,- kr inkl. rabiesvaccination. Har din hund allerede vaccinen koster det 657,- kr.

Prisen på et pas afhænger af om din hund allede er blevet vaccineret imod rabies hos os. Er den ikke det, er det nemlig nødvendigt for at passet er gyldigt.

 

Har ikke gyldig rabiesvaccine Har gyldig rabiesvaccine
Vaccination imod rabies -

Øvrige

(f.eks. vægtkontrol, kloklip)

-
Kontrol af øvrige vacciner Kontrol af øvrige vacciner
Kontrol af aktiv chip Kontrol af aktiv chip
Udfyldning af pas samme dag Udfyldning af pas samme dag
Pris: 1116,-

Pris: 657,- (*)

 * Vi yder desuden lidt rabat, hvis du bestiller passet sammen med andre behandlinger 

 

Hvornår skal en hund have pas?

Din hund skal have et pas, hvis den skal krydse en landegrænse. Det gælder også selvom I kun skal på en hurtig tur til Tyskland, eller hvis I skal krydse igennem Sverige til Bornholm. Hvis din hund altid skal ud af Danmark behøver den ikke et pas.

Hvad kræver det at få et hundepas?

Udover at din hund skal være sund og rask skal din hunden være over 12 uger gammel, være lovpligtet ID-mærket (chipmærket) og have en gyldig rabiesvaccination for at få en pas. Derudover skriver hundens fødselsdato og race sammen med dine oplysninger i passet. Dette kan vi modtage på dagen, hvis ikke vi allerede har en journal på din hund.

 

Hvor lang tid holder et hundepas?

Et hundepas holder i princippet hele hundens liv, men hunden skal have en rabiesvaccination hvert tredje år for lovligt at kunne rejse. Har den ikke det, kan vi give den en ny vaccine og indføre den i passet. Efter 21 dage, kan hunden igen rejse lovligt.

 

Hvad sker der hvis man ikke har hundepas med?

Din hund kan ikke lovligt krydse grænsen, hvis ikke du har et pas til den. Bliver I konrolleret i tolden vil I blive bedt om at vende om. Det er særligt uheldigt, hvis I allerede er kørt ud af Danmark uden at blive kontrolleret, men bliver kontrolleret på vej hjem. Skulle det ske, skal du have lavet et pas i udlandet og din hund skal i princippet vente de 3 uger fra vaccinen før den kan rejse med hjem.

Dog har nogle tilfælde tidligere været håndteret med, at hunden holdes i streng hjemmekarentæne, med det er vores indtryk, at toldmyndighederne tager kravet om pas og rabiesvaccination meget alvorligt.

 

Kan man tage sin hund med til Tyskland eller Sverige?

Hvis din hund har et gyldigt pas, en gyldig rabiesvaccination og en aktiv ID-chip (og kan lide at køre bil), må du gerne tage din hund med til Tyskland, Sverige eller for så vidt alle lande inden for EU.

Norge og England, der er uden for EU, har deres egne regler, som man skal følge.

 

Hvor lang tid holder en rabies vaccine?

En rabiesvaccine givet til hunde efter de er 12 uger gamle holder i 3 år fra den dato den er givet. Tidligere krævede man desuden tittertest-blodprøve for at dokumentere effekten, men det er afskaffet mange steder nu. Dog kan rejser til England være mere kompliceret efter Brexit.

 

Hvem udsteder hundepas?

EU rejsepas til kæledu udstedes af din praktiserende dyrlæge. Det kunne eksempelvis være os. Du kan bestille tid er på siden når det passer dig. 

 

CVR: 28159234 | Cookiepolitik
Top