Sådan hjælper du din kat gennem nytårsaften Råd fra dyrlægenKatte og nytårsaften

Det er helt almindeligt at katte er bange for fyrværkeri. Der er selvfølgelig forskel på katte, men rigtig mange katte bliver utrygge og bange til nytår pga. larm og lysglimt fra fyrværkeri og kanonslag.

Det er vores ansvar som ejer at danne så trygge rammer for katten, som muligt. Vi kan bl.a. hjælpe dem ved, et par dage i forvejen, at indrette en hule i bunden af et skab for eksempel og sætte mad, vand og kattebakke ind i samme rum. Hold døren lukket på nytårsaftensdag så katten ikke smutter ud ved et uheld. Rul gardiner eller persienner for og sæt en radio ind i rummet (vær opmærksom på at den ikke står på en kanal hvor der vil komme lyde fra fyrværkeri til midnat). Nogle katte vil automatisk søge ind under sengen eller lignende, så lad dem bare sidde der i fred. Det er vigtigt at du selv ignorerer fyrværkeriet og kattens eventuelle reaktioner på det.

Har du en kat der er vant til at komme ud, råder vi til at holde katten inde allerede nogle dage før nytårsaften så du ikke risikerer at den bliver forskrækket over for tidligt affyret fyrværkeri og løber væk.

 

Katte alene hjemme nytårsaften

Katte kan godt være alene hjemme nytårsaften. For nogle vil det endda være en fordel at der er stille i huset. Alle katte bør holdes inde, så sørg for at døre, vinduer og kattelemmen er lukket. Katte uden opsyn bør ikke få beroligende medicin, men må gerne få naturmedicin.

Luk gerne klædeskabet lidt op, så din kat kan ligge i bunden eller inde bag sweatrene. Du kan også trække en bedroller ud, så den kan komme ind under sengen. Begge steder er der roligt og mørkt samtidig med at mange lyde er mere dæmpet.

For nogle katte kan det også være en god mulighed at sætte dem i en kattepension der ligger ude på landet hvor der ikke er så meget larm fra fyrværkeri. Selvom katten er væk hjemmefra kan det godt give dem lidt mere tryghed at være i mere rolige omgivelser. Især hvis du ikke er hjemme ved katten nytårsaften og den skal være alene, kan det være en god idé at sætte den i pension, men ring i god tid og bestil plads da der er rift om de gode steder.

De almindelige tegn på angst vi ser hos kat er bl.a. at katten ikke vil ud eller løber væk, den gemmer sig, spiser ikke, ryster, trykker sig, gemmer sig eller sniger sig rundt og i nogle tilfælde ser man at den bliver urenlig.

 

Beroligende kosttilskud til katte nytårsaften

Der findes angstdæmpende kosttilskud der ikke virker bedøvende eller sløvende, som vi oplever en ganske god effekt af. Du kan bruge diffuser til stikkontakten, som kan have en stresslindrende effekt. Der findes endda som et specielt foder hvor nogle af disse midler er tilsat.

Dette vil ofte have en rigtig god effekt på katten, men skal startes op i god tid, gerne i starten af december (op til 30 dage før). Det kan kan dog stadig have en god effekt selvom vi starter senere,

 

Beroligende medicin til katte nytårsaften

Der findes beroligende medicin til katte til nytårsaften, selvom der ikke findes de samme muligheder som til hunde. Heldigvis reagerer katte rigtig godt på naturmedicin så sammen med stresslindrende tiltag, er det ofte den bedste løsning.

Giv aldrig din kat medicin der er til mennesker, da det slet ikke kan sammenlignes og katten vil ofte reagere helt anderledes end forventet.

Vi ønsker jer alle et rigtig godt nytår.

CVR: 28159234 | Cookiepolitik
Top