Har din kat krystaller eller blod i urinen? Her er hvad du skal holde øje medDet er desværre ganske almindelige at katte for krystaller i urinblæren. Der findes flere forskellige slags krystaller og de kommer af forskellige årsager.

Den mest almindelige type krystaller i urinen hos katte er de såkaldte struvit-krystaller. Krystallerne kan blive så store at de kan sætte sig fast i urinrøret så katten ikke kan tisse. Krystallerne giver også en del irritation eller ligefrem betændelse i urinblæren.

Irritation i urinblæren som følge af krystaller vil kunne få blærevæggen til at bløde. En lille smule blod kan farve urinen orange, brun eller lyserød, mens en større mængde kan gøre urinen helt rød. I de tilfælde kan de næsten ligne at katten tisser rent blod.

Nogle katte med krystaller i urinen vil også have ondt, når de tisser. De kan de vise ved at de krummer ryg, bliver urolige eller klager sig, når de tisser.

Et andet vigtigt symptom er måden katten tisser på. Ofte vil katten nemlig enten tisse mange gange med mindre tåre eller tisse andre steder end den ellers plejer. Det går tit ud over vasketøjet, sengen og gulvtæppet, men alt tisseri uden for pakken er værd at bemærke.

Krystaller i urinen er oftest for små til at man kan se dem med det blotte øje.

 

Så hold altså øje med:

  • Farven på urinen eller urinklumpen i kattebakken

  • Måden din kat tisser på

  • Stederne din kat vælger at tisse

 Alle symptomer behøver ikke være til stede samtidig. Ét symptom alene kan være tegn på at din kat har krystaller i urinen eller en anden lidelse i blæren.

 

 

CVR: 28159234 | Cookiepolitik
Top