Neutralisation af katte Kastration og sterilisation uden smerte og besværSterilisation af kat

Killinger bliver kønsmodne allerede ved fem måneders alderen. Katte kommer i løbetid hver 3.- 4. uge, og som regel er man ikke i tvivl, fordi katte er ofte yderst opmærksomhedskrævende i løbetiden. I løbetiden vil katte ofte være søgende efter hankatte, have svært ved at finde ro og nogle mister appetitten. For at undgå hunkattens løbetid har man traditionelt givet katte p-piller. Hos Trekantens Dyrlæger fraråder vi, at katte får p-piller, da det kan give alvorlige bivirkninger (f.eks. cancer i mælkekirtlerne og livmoderbetændelse). I stedet anbefaler vi sterilisation af katte for at undgå løbetid. Vi kan udføre sterilisation af katte fra 8 ugers alderen men anbefaler at kattene vejer mindst 2 kg.

  

På operationsdagen bliver katten dagsindlagt. Katte indleveres som regel om morgenen, hvorefter selve indgrebet, som foregår i fuld narkose, foregår i løbet af formiddagen (se mere om bedøvelse under menuen narkose). Om eftermiddagen udleveres katten igen, når opvågningen er vel overstået og katten er frisk nok til at komme hjem. I forbindelse med sterilisation anbefaler vi, at katten ligeledes bliver øretatoveret og evt. vaccineret.

Overvejer du sterilisation af din kat – kontakt endelig Trekantens Dyrlæger for råd og vejledning.

  

KASTRATION AF KAT

Katte bliver kønsmodne allerede ved fem måneders alderen. Kønsmodne hankatte udviser som regel stærk territorial adfærd. Det indbefatter bl.a. urinmarkeringer, strejferi og katteslagsmål. Urinmarkeringer kan give stærke lugtgener i hjemmet, strejferi øger risikoen for påkørsler og katteslagsmål resulterer ofte i behandlingskrævende infektioner. Ved at kastrere katte inden kønsmodenhed nedsættes ovenstående adfærd væsentlig.

 

På operationsdagen bliver katten dagsindlagt. Katte indlægges som regel om morgenen, hvorefter selve indgrebet, som foregår i fuld narkose, foregår i løbet af formiddagen (se mere om bedøvelse under menuen narkose). Om eftermiddagen hjemsendes katten igen, når opvågningen er vel overstået og katten er frisk nok til at komme hjem. I forbindelse med kastrationen anbefaler vi, at katten ligeledes bliver øretatoveret og evt. vaccineret.

Overvejer du kastration af din kat – kontakt endelig Trekantens Dyrlæger for råd og vejledning.

 

CVR: 28159234 | Cookiepolitik
Top