Undersøgelse for hudlidelser, poteeksem og øreproblemer hos hunde


Ved en undersøgelse hos os er det vigtigt, at vi lytter til og får alle detaljer omkring din hund eller kat. En stor del af nøglen til en effektiv håndtering ligger i hvordan jeres hverdag sammen fungerer. Vi fokuserer også på en grundig diagnostik så behandlingen kan blive så effektiv som muligt. 

Det er desuden meget vigtigt, at du får tilstrækkelig viden og de nødvendige kompetencer til at håndtere udbrud og opblussen af problemer hjemme.

Allergier og hudlidelser hænger ofte sammen, men dog ikke altid. Derfor er det vigtigt at vi i første omgang for adskilt de forskellige symptomer fra hinanden. Eksempelvis kan udslæt i ørerne skyldes allergier, men infektion med svamp eller øremider, kan også spille ind. Poteproblemer hvor eksempelvis en hund bider eller slikker sig i poterne eller får rødt udslæt mellem tæerne er også et hyppigt symptom, vi ser.

 

Vi sidder klar ve telefonen

  

Intet spørgsmål er for småt.

Det er vigtigt, at du føler dig sikker på, at det du gør er korrekt.

Ring og få et råd

 

 

En af de hyppigste årsager til, at katte - og især hunde - besøger dyrlægen, er hudlidelser og øreproblemer. Mange ejere oplever at deres kæledyr på et eller andet tidspunkt kommer til dyrlæge med en af disse lidelser. Hos Trekantens Dyrlæger ser vi flere gange dagligt på patienter med hud- og ørelidelser.

Da der kan være rigtig mange årsager til kløe og hudbetændelser, så det er også vigtigt, at vi går systematisk frem.

 

Øreproblemer og hudlidelser hos hund

De fleste hudproblemer og ørelidelser er kortvarige og kan behandles simpelt. Eksempelvis kan simple bakterieinfektioner eller øremider ofte behandles uden medicin, hvis strategien er korrekt.

Desværre er der også mange hudproblemer og betændelser i ørerne, som giver lange, besværlige forløb. Kæledyr med langvarige sygdomsforløb, som involverer kløe eller slikkeadfærd er ofte yderst frustrerende for såvel kæledyr som ejer. Der skal ofte udføres adskillige udvidede undersøgelser, og der skal meget tålmodighed til for at stille en præcis diagnose.

Faktisk er en af de hyppigste årsager til at folk skifter dyrlæge kommunikationsbrist i forbindelse med hud- og øreproblemer. Derfor er vi her hos Trekantens Dyrlæger meget opmærksomme på dine forventninger til dyrlægebesøget for at undgå misforståelser.

Ved rigtig mange øreproblemer finder i også svamp i ørerne. Du kan blive klogere på præcist det i vores artikel om det her...

 

 

Kløe hos hund og kat

Sygdomme der kan give kløe hos hunde kan deles op i tre grupper, hvoraf kun én er allergi. De tre grupper er

  • Parasitter (herunder lopper, hårsækmider, skab, pelsmider, lus oa.)
  • Infektioner
  • Klassisk allergi (også kaldet miljøbetinget allergi) og fodersensitivitet (foderallergi)

Derudover kan fejlernæring med foder, der ikke indeholde de rigtige næringsstoffer også give tør hud også give kløe.

 

Parasitter i huden: Lopper, pelsmider og andre kryb

Parasitter som lopper, lus og pelsmider er uden sammenligning den mest almindelig årsag til sår i pelsen og hudproblemer hos både hunde og katte. Derfor undersøger vi altid for det først. Du kan også selv hjælpe til for i dag findes der mange gode midler, der kan hjælpe.

Vi oplever ofte at særligt lopper snyder nogle ejere. Hvis man ikke selv er blevet bidt, eller ikke kan finde spor efter lopperne på dyret, kan man tror de ikke er der. Selv meget få lopper kan give alvorlig kløe, og de kan gemme sig andre steder end på kæledyret.

Ligeledes kan pelsmider være svære at finde, da de ved første øjekast mere ligner skæl end dyr.

Skab og hårsækmider kan slet ikke ses med det blotte øje. For det første gemmer de sig under huden 

Under alle omstændighed starter en grundig undersøgelse for et hudproblem hos både katte og hunde med, at vi leder efter og behandler eventuelle dyr i pelsen.

 

 

Hudbetændelse hos hund og kat

Betændelse i huden kan kan give kløe i sig selv, dog kommer sår og betændelse oftest som resultat af kløen og ikke omvendt.

Derfor indeholder behandling af infektioner i huden typisk også en behandling for kløe.

Dog kan infektion med ringorm-svamp i nogle tilfælde give både udslæt og kløe. I det tilfælde skal din hund eller kat selvfølge have en målrettet behandling.

Hunde får en særlig version af hudbetændelse, der hedder Hot Spot. Vil du videre hvordan du slev kan starte en god behandling, kan du se vores artikel her...

 

Hudproblemer som følge af allergi

Allergi og fodersensitivitet er den næstmest almindelige årsag til kløe kun overgået af parasitter.

Hudproblemer, hudbetændelse og øreproblemer som følge af allergi kan se ud på mange forskellige måder. Hunden får sorte eller røde udlæt, nogle får primært røde poter, andre får svamp i ørerne og andre igen slår ud alle steder.

Vi har lavet en hel artikler, der går i dybden med undersøgelse af kæledyr under mistanke for at have allergi. Du kan få det fulde overblik her...

 

Rød eller sort hud i lyske og poter

Når huden skifter farve til sort eller rød skyldes det en irritation i huden yderste lag. Denne irritation skyldes oftest allergier og ses sammen med infektion med svamp og bakterier i udslættet.

I tilfælde af allergi kommer Irritationen i huden indefra, da hunden eller kattens eget system reagerer på noget, det ikke kan tåle. Derfra har svampe og bakterier nemmere ved at slå sig ned.

Behandlingen handler naturligvis om at bekæmpe infektionen, men glemmer man at undersøge for den underliggende årsag vil problemet ikke være lyst. Det kræver både samarbejde mellem dig og os og en vis portion tålmodighed.

Vi du vide mere specifik om røde poter hos hunde, kan de se vores video med flere gode tips her...

 

 

Betændelse og svamp i ørerne

Det eneste et øre kan gøre for at beskytte sig selv er at danne mere ørevoks. Selvom om det har nogen effekt, er det også med til at holde på varme og fugt. I nogle tilfælde stopper øregangen fuldstændig til og det bliver dermed et optimalt sted for bakterier og svampe.

Det er naturligt at finde både svampe og bakterier i ørerene på en rask hund eller kat, så fokus er ikke at få dem helt væk, men at få dem tilbage i et mere naturligt niveau. 

Undersøgelse af betændelse i ørerne går frem efter samme principper som ved hud-undersøgelsen. For det første skal parasitter som øremider udelukkes. Derfra skal eventuelle infektioner behandles og endelig skal vi måske sammen lede efter den underliggende årsag til at problemet opstod i første omgang.

Øremider hos hunde er et helt kapitel for sig. Vil du være klogere på netop det, skal du se vores artikel om det her...

 

Når maven og huden fortæller historien sammen

Når din hund eller kat pludselig lider af diarré, og du også bemærker, at de klør sig mere, eller deres pels ser irriteret ud, kan det være tegn på, at noget i deres kost ikke sidder helt rigtigt. Det kan være en allergi eller en intolerance over for noget, de har spist. Ja, ligesom mennesker kan vores kæledyr også have fødevareallergier, og det kan vise sig både på deres hud og i deres mave.

Så hvad gør vi ved det? Først og fremmest, hold øje med, hvad det er, du fodrer din pelsede ven med. Er der noget nyt i menuen? Noget, der kunne udløse en reaktion? Her hos Trekantens Dyrlæger er vi klar til at hjælpe dig med at spille detektiv. Vi kan guide dig gennem en eliminationsdiæt, hvor vi sammen finder ud af, hvad der måske ikke sidder helt rigtigt i skålen.

Det handler ikke kun om at stoppe kløen eller sætte en stopper for den dårlige mave. Det handler om at finde roden til problemet, så din hund eller kat kan vende tilbage til at være deres glade og energiske selv - uden ubehag. Og husk, vi er kun et opkald væk, hvis du har spørgsmål eller bare har brug for et råd om, hvordan du bedst passer på din firbenede vens mave og pels.

 

Tålmodighed og grundighed

Det kræver generelt tålmodighed at undersøge og udrede en en hund eller kat med hudproblemer. Mange hudsygdomme følger kæledyret hele livet og vi skal i sammen med dig finde den bedste behandling for jer. Vi gør derfor alt for at tilpasse undersøgelserne og behandlingen til lige netop dit dyr og din hverdag.

Hos Trekantens Dyrlæger har vi flere dyrlæger, der har særlig interesse i hudsygdomme. Du kan se os alle sammen her...

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor har min hund bumser?

Bumser på din hunds hud kan skyldes forskellige årsager, herunder akne, allergier, infektioner, hormonelle ubalancer, kontaktirritation eller parasitter som lopper. Få og enkelte bumser er typisk ikke et problem, men er der mange kan hunden have brug for udredning og evt. medicinsk behandling. Undgå at klemme bumserne, da det kan forværre problemet.

 

Hvad er et godt foder til en hund med betændt hud?

Det er vigtigt at undgå fødevarer, som din hund er allergisk eller intolerant overfor. Almindelige fødevareallergener inkluderer korn, kylling, oksekød, og mejeriprodukter. Overvej en eliminationsdiæt for at identificere specifikke allergener. Vælg i et hypoallergent foder eller et foder med begrænset ingrediensliste, der er formuleret for at minimere risikoen for allergiske reaktioner.

Foder med omega-3-fedtsyrer kan også understøtte sund hud.

 

Vi sidder klar ve telefonen

  

Intet spørgsmål er for småt.

Det er vigtigt, at du føler dig sikker på, at det du gør er korrekt.

Ring og få et råd

 

 

 

CVR: 28159234 | Cookiepolitik
Top