De fleste kæledyrsejere er naturligvis bekymrede, når deres dyr skal i narkose. Bekymringer om varige skader og om kæledyret i det hele taget vågner op igen trænger sig på. Andre er nervøse for om deres kæledyr bliver bange for selve opholdet hos dyrlægen. Vi har stor forståelse for disse bekymringer, og vi forsøger altid at gøre forløbet og narkosen så skånsom som mulig. I samråd med ejeren tilrettelægger vi forløbet omkring narkosen for at optimere både patientens og ejerens oplevelse med narkosen og opholdet hos os.
Bedøvelse af kæledyr indbefatter desværre altid en lille risiko. Hos Trekantens Dyrlæger tager vi de nødvendige forholdsregler for at undgå komplikationer før, under og efter narkosen. Flertallet af hundenarkoser foregår ved, at hunden indledningsvist får en forbedøvelse, som består af stærkt smertestillende medicin og beroligende medicin. Dernæst induceres narkosen ved at give narkosemedicin i en blodåre, og der lægges en slange (tubus) i luftrøret som supplerer med narkosegas og ilt. Under selve narkosen monteres moderne overvågningsudstyr.
Hos ældre og/eller syge hunde og katte som skal i narkose tilbydes ofte en blodundersøgelse og muligvis en urinundersøgelse inden narkosen. Resultaterne kan være behjælpelige med at afsløre sygdom, som har stor indflydelse på sikkerheden under narkosen. Hvis sygdom konstateres kan vi foretage nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.
x