Gratis kloklip! Læs mere

Røntgenundersøgelser hos dyrlægen


Røntgenundersøgelser er yderst væsentlig i udredningen af mange sygdomme. Det drejer sig både om sygdomme i skeletsystemet og i bløddelsorganerne. Røntgenundersøgelse af bløddelsorganer giver bla. viden om organers størrelse og placering i forhold til hinanden. I nogle tilfælde suppleres denne undersøgelse med en ultralydsscanning som giver et indblik i det enkelte organs indre strukturer. Endvidere anvendes røntgenudstyret til undersøgelse for arvelige lidelser, f.eks. HD, AA og OCD for at hunde kan avlsgodkendes af Dansk Kennel Klub og andre organisationer. Hos Trekantens Dyrlæger udfører vi mange af ovenstående undersøgelser.

Vi har samtidig et af de bedste veterinære røntgenapparater på markedet. Vi kan tage røntgenbilleder i digitalt format (Direkte røntgen system), således at røntgenbillederne bliver vist på en skærm umiddelbart efter optagelse. Det betyder, at vi undgår den gammeldags fremkaldemekanisme, som kan forringe billedkvaliteten. Vores billeder er af super god kvalitet, så selv meget små forandringer bliver synlige.

Ved optagelse af røntgenbilleder er det meget vigtigt at kæledyret ligger helt stille for at sikre kvaliteten af billederne er i top. For at sikre dette skal mange patienter bedøves eller beroliges inden røntgenundersøgelsen.

Udover det klassiske røntgenapparat råder vi over digitalt tandrøntgen, som vi anvender til røntgenundersøgelse af mundhulen (se mere under tandbehandling).

 

 x

CVR: 28159234 | Cookiepolitik
Top